חופשת חג עם הקטנטנים? אפשר לעבור את זה בכיף

מאת חן ברזילאי, מדריכת הורים ויועצת שינה, יועצת למותג NUK

חופשת פסח מתקרבת ואיתה המון תוכניות שלנו כמשפחה. אחרי שנתיים של תקופת קורונה, סוף סוף הכל פתוח, אפשר לטייל בארץ ואפילו בחו"ל (בהתאם להנחיות כמובן). אבל, כדאי שנפנים כמה דברים חשובים רגע לפני.
חופשה עם ילדים שונה מחופשה בלי ילדים ובינינו זאת לא תמיד באמת חופשה. תיאום הציפיות שלנו למול החופשה המושלמת שיש לנו בראש, הוא חיוני. ציפיות ולוח זמנים מותאמים, יכולים לסייע משמעותית לתסכולים שלנו ושלהם.

איך מתאימים את לוח הזמנים של הקטנטנים ללוח הזמנים של החופשה
בגדול, יש לזכור שלוח הזמנים שלהם בסוף יסתדר. אבל, החלק החשוב הוא, לדאוג שיישנו במשך היום. במנשא, ברכב, בעגלה, לא משנה איך, רק שיישנו, כדי שלא יצברו עייפות יתר ואז הלילות עלולים להיות קשים מאוד.

מה עושים בערב חג?
אז זה כמובן, תלוי גיל. לטעמי, עד גיל שנה וחודשיים הם לא צריכים להיות חלק מהארוחה. אתם יכולים להגיע מוקדם יותר, אחרי המקלחת בבית ולדאוג שיהיה להם מקום להירדם בו. עדיף מיטה כמובן, אבל אם אין, אז גם מזרן זה טוב, וכדאי להשמיע מוזיקת רקע, כדי שהרעש לא יפריע. חשוב שיהיה לכם גם מוצץ מרגיע. כשמסיימים את הארוחה, לוקחים אותם במצב שינה לרכב ומשם ממשיכים את הלילה. מגיל שנה וחודשיים, הם כבר יכולים להיות חלק מהסצנה וזה כיף. רק תדאגו שהם יישנו טוב במהלך היום ואולי איזו שינה נוספת  מאוחרת יותר, כדי שלא יגיעו גמורים ואז יהיה קשה מידי. כל הורה יחליט מה מתאים לו ואיך, אך כלל האצבע העיקרי הוא, להביא אותם במצב ערות טוב ולא עייפים מידי.

מה קורה אם כל השגרה מתהפכת?

הוא הפסיק לאכול, הפסיק לישון, הכל מבולגן... לא להיבהל! תמיד יש את היום של אחרי. הכי חשוב שתיהנו בחופשה כמה שיותר מהאווירה המשפחתית ומהביחד. אם הילד לא נרדם אבל הוא בסדר, שחררו. אם הוא לא אוכל, אבל הוא בטוב - תיהנו... יש ילדים שלוקחים חופשות יותר בצ'יל, מסתגלים מהר ויש כאלו שפחות. בואו נקבל את זה בטוב, נסו לסמוך עליהם, תהיו שם בשבילם, תדאגו לתמיכה רחבה במידה ומתאפשר (אין כמו דוד/דודה/סבא/סבתא ששומרים עליהם כשאנחנו משלימים שעות שינה). בסוף חוזרים הביתה, לשגרה והכל מסתדר.