נסיעות עם ילדים

יש אומרים ש"נסיעה" היא מצב שבו מגיעים מנקודה א' לנקודה ב', ויש אנשים עם ילדים שקובעים שזה אמנם מתחיל בנקודה א', אבל נגמר איפשהו בנקודה ט"ו. היעד הוא שולי והדרך אליו ארוכה ומתישה. ראשית, נסיעה עם תינוק דורשת אביזרים רבים כמו כיסא בטיחות ומשענת לכיסא וכרית ושמיכה וצעצועים על מוט ודיסק שירי ילדים, וסבלנות אם הוא בוכה, וסבלנות אם הוא מקיא, וסבלנות אם הוא בוכה ומקיא תוך כדי פקק תנועה. בנוסף, הורים רבים זוכים להכיר את תופעת "אוטו לילה", דהיינו סיבובים עם האוטו בכל השכונה כדי להרדים את הילד. ואם זה לא עובד, תמיד אפשר לעצור בצד ולחבק את התינוק, בדיוק כמו בבית.

דבר המומחה
כל הורה יודע שנסיעות זה לא להיכנס לאוטו, לחגור, להניע ולנסוע. נסיעות עם ילדים חייבות להיות מאורגנות כדי שהן תעבורנה בשלום. להצטייד במצב רוח טוב תמיד עוזר אבל זה בטח לא מספיק. למרות שצריך להיות מרוכזים בנסיעה, הנסיעה עם ילדים מלאה במצבים בלתי צפויים. אמנם אי אפשר להתכונן לכל תרחיש אבל שווה להיות מצוידים מראש. לפני כל נסיעה בדקו שכל מה שאתם צריכים נמצא בהישג יד כדי שדעתכם לא תוסט במידה ותתעורר בעיה או בהישמע קולות עולים ויורדים של בכי. אבל לא נשאיר אתכם בלי תקווה, נקודת המפנה מתרחשת בסביבות גיל 6 חודשים, אז נפתח עולם שלם של הסחות דעת שיכולות להעסיק אותם באופן עצמאי ולשפר מהותית את איכות הנסיעה. 
הכינו את עצמכם מנטלית לפני כל נסיעה שיהיה צורך לעצור וקחו את זה בחשבון שתכנון הנסיעה, אם כדי לחלץ עצמות ולהוציא אנרגיה ואם כדי להרגיע את התינוק או הילד. סיבה נפוצה לעצירה היא ילד צמא, גם כאן מגיל 6 חודשים בערך תבוא הישועה, כיון שניתן כבר לתת להם עצמאית כוס/בקבוק מעבר, מעין בקבוק שמותאם לתינוקות מגיל חצי שנה ונועד לסייע ולעודד שתיה עצמאית. כדי ליהנות מיתרונות בקבוק המעבר כדאי לוודא שלבקבוק מנגנון מונע נזילות, כי נזילות רק יחייבו עצירה ארוכה להחלפת בגדים. כמו כן רצוי לבחור בבקבוק אימון בעל ידיות אחיזה נוחות לתינוק. דרך נוספת להעצים את חווית המשתמש היא באמצעות מגוון צבעים ועיצובים, כמו אלה מסדרת דיסני של NUK.